fredag 1 april 2011

Corporaque

Hej alla i den svenska varen!!!
Idag ahr det regnat i Chivay, men det ar fredag och det ar helg. efter en god lunch fick jag en kaffe med Bailes och gradde.. det var gott!
Imorgon ska jag och Caroline folja med var familj upp pa ett berg dar vi ska titta pa gamla inkatomber, alltsa gravar om jag har fattat det ratt.

Vi ate ju till den lilla byn Coporaque i mandags och skulle bo dar 2 dagfar sedal skulle vi flytta tillbaka till Chivay for att ga pa studiebesok. men ajg och Caroline trivdes sa bra i fmailjen att vi valde att bo kvar, sa vi har tagit den lilla combin varje morgon till Chivay och sen aker vi tillbaka pa eftermiddagen.

Det ar helt underbart, vi bor hos Renato 26 ar, Marlene 25 och deras dottrar Dulce 4 och Flor 7 ar. De ar alla 4 jattesota, och det ar ett ugnt men underbart par.

I tisdags var vi alla tjejer ute pa en ridtur som de orfnat at oss. det var som en drom attt fa rida i ett sadant landskap, vi red till ett ormade som ar som en inkaby med hus som star kvar fran en hel by och det ar inte Machu Pichu (det ar ju abra inkiindianernas centrum en de var runt i hela peru)

sedan red vi ner till floden och badade i varma kallor igen, fast mer naturliga. det var liksom en flog i berget som var helt varm och som rann ut i floden, men av stenar hade det liskom bildats som en liten damm dar nastan alla badade! (inte jag, hade glomt badklader..)

Det basta stunderna ar efter middagen anr Renato har berattat om Perus historia och om hans liv som ung, och det ar inga roliga historier som han ebrattar, men gud han ar anda valdens basta man och pappa. han ar sa sot med sina dottrar och han gar runt med dem i handen och de vill alltid folja med honom dit vi gar.han eratta att han som 12 ar fick jobba for sin pappas van men att de lamnade hon i veckor utan mat, han fick dricka den  mjolk som han mjolkade och salde och fortsatte att arbeta. han fick aldrig nagra leksaker utan fick vaxa upp tidigtm och darfor vil han nu ge sina barn det han inte fick, och ge dem det basta.. medan kamrater i hans alder som har barn tanker tvartom att de istallet behaller allt sjalv. det sattet som han prata var valdigt genomtankt for att komma fran en 25 aring, som haft ett tufft liv. men som nu ar lycklig over sin familj och har byggt sitt eget hus och ska bygga ut det sa han kan ta emoit fler turister, och ett storre kok. han ar konstnar och konstruerar hus, han har ocksa gjort en fions tradgard med massa med fina blommor. Gladiolus, de har ocksa tva stycken ornar pa tomten som deras maskot:) coolt
han skriver dessutom poesi, eller mest nar han var yngre och livet var mer hart mot honom. han fick inte chans att studera vidare da hans foraldrar var fran el lag klass. sa han vill stotta sinna barn i det nu.
ja hela familjen art hlet underbar ocksa. de ar annorlunda fran SAntiago oc Pastora. trodde ju itne att det kunde bli "battre" men detta ar en lika ficn upplevelse men annorlunda.

Imorgon efter vandringen flyttar jag och caroline tillbakla tuill hostalet med tjejerna, for pa soindag morgon ska vi aka till Canacota och halsa pa Pastora och Santiago och sen vandra tillbakla till Chivay 2.5 timme:)

Pa mandag aker vi till Tuti, en natt och sen till en lite stad Sibayo dar vi ska utga ifran och bo pa en estancia en natt. vi ar 5 stycken spom vill bo hogt upp hops alpackauppfodare:) coolt!

sen pa onsdag far vi aka tillbaka till Arequipa!! ska bli skont, kanner mig lite fardig har aven om det ar sa otroligt vackert!

pa lordagen sen om 1 vecka borjar var turism pa 10 dagar, forst Cuzo och sen Puno me dlake titicata! sen ar det bara fordjupnongenm pa organisationen 3 veckor och sen planerad hemeresa...:) :(
delade kanslor.

Nu ska jag o caroline snart aka hem till var sota familj.. det ar sa fin utsikt och nar jag koimmer ut vart lilla hus pa morgonen ahr jag en otrolig utsikt och ser bergen och vilkanerna och hor ett litet vattenfall och Flor och Dulce kommer och sager godmogon och kramar en pch pussar en pa kinden. da mar man bra. eller anr lilla dulce tar sinb hand och tar tag i min och vi gar pa vagen i den lilla byn. da blir jag varm inombrods:) cheesy jag vet, men sa ar det:)

Puusss opch kram
och saknar er darhemma!
Hooppas bror har det bra i London

p.s juste, vi har ju tarffat en shaman ocksa som last i coca-bladen.. tanker inte saga vad han sa dock ;)
min hemlighet

pussar frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar