måndag 7 mars 2011

Internat hos prasten Alex Busutil

Hej alla i varvadret i sverige!
Idag mandag har vi flyttat in pa ett slags internat/mission hosn en katolsk typ prast. forst avr jag valdigt krititsk och forstod inte syftet med det hela och var trott pa allt regiost pladder och moraliserande. Men nar vi kom hi fick jag en helt annan bild. ALex ar fran malta, snackar engelska med spansk brytning. det gick inte att snacka engelsksa langre! det blir spanglish sa det abra skriker om det. Jag passa pa att bo med emma eftersom jag inte bott med henne mer an en dag i Moyendo. Vi br 2 och 2 och ellen bor sjalv. Rummen ar asfrascha och vi bor jattbra, far alla mal mat om dagen och boende for 30 dolalr om dagen. det ar dyrare an familjerna men vi fal samtidt vara med i det sociala arbetets centrum.

De har verksamhet for aldre, de ahr skola for 70-90 barn, pa daganra, de har hantverk och massa annat. idag fick vi en introduktion om perus geografi och varfor problemen i landet ser ut som de gor. sjukt itnressant och bra. sedan fick vi hjalpa Maria som ar socialabreteare att sortera klader som var skankta hit som myrorna ungefar. vi sortera kladerna och hangde upp dem, imorn kommer det hit folk som far kladerna. vi ska ocksa fa aka med henne och dela ut mat till de fattiga omraden. Vi ska ocksa fa valja att va med pa alla aktiviteter som finns har. Alex ska ocksa visa oss perifirin och de fattiga omraderna. det ska ocksa bli intressant. Vi har endast 4 datorer har i boendet sa det kommer bli fajt om dem. dock ar det abra vi och Steven fran Alaska som bor har sa det har skon stamning. det ar som att bo hos en failj fast utan familjen:) aven om Lupe och Carmen hemma sager att vis ak kanna oss som hemma och gora vad vi vill sa ar deta nda svart att slappna av nar de ar hemma. igar var jag o ellen hemma  sjalva nagra timmar och det var asskont! vi abkade kanlebullar till familjen, det smakade ju inte kanelbullar over huvudtaget, men det var gott anda, men det blev andra bullar haha har ska du fa se pa andra bullar. :D

sa det finns tv rum har med massa dvd och rebecka spelar gitarr. Det ar det dar skona att bara vara som jag saknar mest, att komma hem och fa satt sig i en soffa eller bara vara hemma. har blir det inte sa pa samma sat, men har hos Alex ar det en avslappnad stamning.

Nu ska jag overlata till nagon annan som vill konversera med omvarlden.
Ha det sa bra!
puss och kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar