tisdag 8 februari 2011

Studiebesok

Hej svenskar!
igar skulle vi pa vart forsta spanska besok `pa organisationen IFEJANT, som arbetar med barn som arbetar:) men adressen hittade vi inte och vi fragde 3 olika personer som sa att vi skulle ga at olika hall. vi googlade pa organosationen pa ett internetcafe som vi hittade dar adressen var en helt annan, vi akte dit och det var sa att det fanns tva olika kontor, sa nar vi val var adr 2 timmar efetr bestamd tid fick vi en kort pp-presentation om vad organisationen gjorde och att vi iomorgon( tisdag idag) skulle aka till den adressen som "inte fanns" men kvinnan pa kontoret ritade en akrta at oss. Sa idag hittade vi dit. vi fick forst vara med pa ett seminarium med personer fran olika lander som hade diskuterat en artikel, som vi fick sitta och lyssna pa. da var det svart att forsta all spanska. och jag borjade bli lite radd att jag inte skulle forsta nagonting. sen fick vi ett ensamt mote med den beryktade gurun i socialt arbete: Alejandro Cosianovich, som ar mannen i bla skjorta. han berattde om hur organisationen startade och om de olika perspektiven pa barnarbete.

Vi hann dessutom emd ett kort "besok" imorse da Magnus Lind fran Diakona kom till vart Hostal och berattde om hur de arbteade med Mansklia Rattigheter, Gender, Partipicacion (lokalt deltagande) och naturresurser. det avr ocksa valdigt intressant.
Efter alla ebsok idag akte vi inte till Cetro de Lima, och at lunch. Maten ar billig men man vet aldrig riktigt vad man far (utom pasta som inte smakar sa mycket). man kan kopa el menu del dia for 10-15 soles (ca 45 kr) och det ar 3 ratter, men sma. Sen akte nagra hem, men jag och nagra tog en kaffe pa Dunkin Donuts. Stor brist pa gott kaffe pa hostalet! vi drack kaffe pa trapporna pa plaza armas (som ni ser bilder pa) och forst kom det fram nagra ungdomar som pluggade turist och ville stalla lite fragor. de var jattetrevliga och undrade hur lange vi skulle stanna. vi foreslog att vi hade kunnat ha ett intercambio (intership, utbyte) om vi hade stannat langre, men vi sa att vi tyvarr skulle aka nu ikvall till Arequipa. de ville visa oss staden och vart man gick ut. synd att det var sista dagen, men vi far nog fler tillfallen i Arequipa att lara kanna lite ungdomar och peruaner. Sen borjade en fotbollsfantast prata emd oss och borjade rabbla alla kande svenska fotbollsspelare. alla har kanner nagon eller vet nagon som jobbar i sverige, helt sjukt. Emma traffade sina grannar fran farsta mitt pa torget, hur stora ar oddsen!? varlden ar liten!!!

Forlat om mina texter ar en aning osammanhanganade, jag vill fa med allt ajg kommer ihag och har lite tid att skriva, sa blir lite hoppigt, men ni far titta pa bilder har och pa facebook, tar langre tid att lagga upp bilder pa bloggen tyvarr, pa resdagboken gick det tydligen fortare. jag som overgav den nu for jag tyckde den var for kranglig...:( jaja

Ikvall aker vi alltsa, och ar i Arequipa ca 1 manad, vi bor forsta natterna pa Hostal Los Andes och sedan hos familjer. Sedan ar vi i staden Canacota i Colca dalen i en manad ocksa. ungefar sa ar tidschemat:)
Nu maste jag ga och ata, mina ben klibbar igen av svett pa stolen:)
puss och kram allla!!!!

1 kommentar:

  1. Frida, det är så roligt att läsa om hur du har det! Här är det snöstorm, men det vill du nog inte höra talas om (inte jag heller)! Var rädd om dig! Kram!

    SvaraRadera