tisdag 15 februari 2011

wawa wasi

Hej alla glada!
Igar flyttade vi till familjerna, efter lite strul om vilka som skulle bo var och hur manga av tjejerna, blev det anda lyckat. tycker verkligen jag iaf!
Jag och ellen (brunt lite lockigt har) bor hos Lupe (en kvinna runt45) och hennes dotter Carmen (22 ar) och hennes son Joaquin 1.5 ar. ingen man i huset. De har dessutom en barnflicka som tar hand om bebisen. Carmen pluggar till psykolog och Lupe arbetear som pa sjukhus lite olika tider. De ar iah helt udnerbart snalla och omtanksamma. ellen och jag sover i en vaningssang (jag overst) pa den tredje vaningen dar det bara ar vart rum och vart badrum! de ahr dessutom en lite takterass dar deras hund verkar bo. vi ska fraga om inte hunden far komma in sa vi kan klappa den lite:) det kanns skont att antligen ha flyttat, har ska vi bo i misnt 2 veckor. den tredje far vi valja Hostal eller bo kvar. tror jag vill bo kvar. maten ar bra och man har kanske fatt bra kontakt med familjen. igar efter middagen satt vi med Lupe i koket och hon gjorde te till oss. hon plockade orter i den lilla tradgarden utanfor. och gjorde te av Hiernas buenas (bra orter):) sjukt gott,smaka ungefar som mynta. Vi satt och pratade om hur husen var byggda i Peru och i sverige, hur vintrarna skiljer sig och om alla olika dialekter som finns i Peru. hon beratta ocksa att Quecha (spraket fran Inkaindianerna) endast ar talsprak, de har ingen skrift i det spraket. Intressant att fa veta sadant, sa marker redan hur mycket jag kommer lara mig av att bo med dom. bada erfarenheter och spraket. Och bara en sadan sak att slippa leva i ryggsack, att fa packa upp sina klader i en garderob! vilken lyx! maten ar dessutom mycket battre. den peruanska matkulturen har gjort mig lite besviken. det ar antingen kott, fisk eller kyckling med ris, pasta eller pommes, och det smakar inte sa mycket. sopporna ar goda dock! Lupe ar tydligen bast i stan pa efterratter ocksa, FARLIGT! men de ar jattesota. de fragar nar vi vill ata, nar vi brukar ata och vad vill ata och vi vill ju gora som dom, inte att vi ar som hotellgastre och far allt serverat, men eller och jag pratat om att vi far kanna av lite och ta det poco a poco (step by step). vif rgara om det ar nat vi ska gora men hon sager bara satt er ner, satt er!

Imorse var ocksa forsta dagen pa Wawa wasi (dagiset). jag och caroline ar pa det forsta stallet som ligger uppe pa kullen som jag har bilder pa. Dar ska vi vara fran kl 8-12 typ fram tills fredag, sa det blir abra 4 dagar totalt. men timmarna racker nog, jag ar helt slut i huvudet idag. Det forsta jag och caroline fickl gora var att torka taket, da det hade regnat in!!! fatta standarden?? sen fick vi hjalpa till emd frukosten, typ som velling. jag fick mata Lucho, som alla trodde avr en tjej for att han ahde langt har och en toffs. men saaa sot!!! mata med sked, fick lite moderskanslor :) sen var det lekdags och sen vid 11 fickd et lite frukt och joghurt. sen lektimme igen och sen skulle de ata vid 12, och da var vi tvungna att aka hem for att ata var lunch. och det kandes ratt lagom..

Har skypat med annika och malin nu, innan hade jag verkligen ingen hemlangtan men det blev lite patagligare nu att det finns ett liv hemma ocksa, men hem kommer man ju alltid (peppar peppar ta i tra). Dr jag saknar ar en bra ordentlig frukost med joghurt och fibrer! inte emr av detta javla vita brod och smor och marmelad. kommer ju ga upp 10 kg pa det! sakanr traningen sjukt mycket! har blir man anfadd av atta abra ga uppfor en backe p.g.a hojden. vi ahde lite ont i huvet till en borjan. caroline ahde sett ett gym nara har sa vi far se.

Caroline, charlotte Karin och emma bor precis grannar med oss. vara husagara ar systrar:) och vi bor som sagt i lite battra an medelklass. vara tva lgh ligger inne i ett omrade som ar inhangnat och vi har tom en sakerhetsvakt! sa ni dar hemma kan vara lugna.. de andra Johanna, rebecka o therese bor typ 10 min promenad fran oss! sa alal verkar trivas hos familjerna!

Nu ska jag forsoka lagga upp lite bilder igen
Nos vemos, hasta pronto!
Bezos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar